יתרונות בריאותיים של שעועית אזוקי

יש רופאים כמו ד״ר אנדרו וייל המכנים את שעועית האזוקי כ״שעועית הפלא להורדת משקל״. אבל גם אם ההגדרה מעט מוגזמת, עדיין כדאי להבין עד כמה שעועית האזוקי עשויה להיות בריאה, מזינה ופרקטית במטבח. אציג במאמר הקצר הזה את עיקרי היתרונות של שעועית אזוקי לבריאות, כמו גם כמה כיווני מחשבה לשימושים הקולינרים.

שעועית אזוקי

שעועית אזוקי במטבח

לשעועית אזוקי ישנם כמה יתרונות במטבח. ראשית, היא מרכיב שמוסיף הרבה מאוד שובע לתבשילים. מבחינת הטעם – רבים נוטים ליחס לה טעם המזכיר בשר, או ״מנה בשרית״. אזוקי משתלבת טוב בתבשילים, במרקים והיא מצע מצויין לממרחים שונים. באופן מפתיע, ניתן להכין אפילו קינוחים על בסיס שעועית אזוקי! בראוניז טבעוני וטעים ניתן להכין על בסיס מחית אזוקי, אבל יש עוד אופציות נוספות. תשאלו את היפנים, הם מתים על חומר הגלם הזה ועושים על בסיסו בין השאר את הקינוח המפורסם שלהם – מוצ׳י.

מהם יתרונות בריאותיים של שעועית אזוקי?

שעועית אזוקי, כמו כל קטניה, נהנית מיתרונות בולטים מאוד: עשירה בסיבים מסיסים במים, אינדקס גליקמי נמוך, חלבון איכותי, ושלל מינרלים ונוגדי חמצון / פיטוכימכלים מועילים רבים. בנוסף, אם נבחן את האזוקי מכיוון ה״הפוך״ – אין בה שום דבר מזיק – לא שומן מהסוג הגרוע, לא פחמימות מזיקות וכדומה. כך גם לגבי שאר הקטניות.

אולם ניתן להתרשם מהיתרונות הבריאותיים שבשעועית אזוקי, מתוך קריאת הנתונים הבאים לגבי כמות המרכיבים שמספקת כוס אחת בלבד (230 גרם) של שעועית אזוקי מבושלת:

  • כ – 70% מהצריכה היומית המומלצת שלך פולאט (שזה חומצה פולית בצורה הטבעית והמוצלחת יותר).
  • כשליש מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן ומגנזיום.
  • כרבע מהכמות היומית המומלצת של אבץ וברזל.
  • כשני שליל מהצריכה המומלצת ביום של מנגנז.
  • 17 גרם חלבון איכותי.
  • 16 גרם סיבים תזונתיים המהווים כשני שליש מהצריכה היומית המומלצת. אם כי לדעתי הצריכה המומלצת צריכה להיות גבוהה בהרבה.

 

בתיאבון ולבריאות,

אופיר פוגל, נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז