תאריך הפרסום:

קייל וכרובית בשום

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

מתכון פשוט להכנת קייל וכרובית בשום. קייל מכונה בארץ גם ״כרוב על״, ואכן, מדובר באחד הירקות/מזונות הבריאים ביותר שיש. הקייל, כמו גם הכרובית, שייכים למשפחת הירקות המצליבים להם יתרונות בריאותיים רבים מאוד אותן ניתן לקרוא בקישור. הם לא מתאימים לכולם, אבל לרוב הניכר של האנשים הם יעשו רק טוב. ישנם כיום סוגים שונים של קייל, למיטב ידיעתי – כולם טובים.

כמויות נדרשות להכנת 4 מנות קייל עם כרובית בשום

זמן הכנה: 3 דקות I זמן בישול: 10 דקות

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

1 כף שום, כתוש

2 כוסות כרובית, מופרדת לפרחים קטנים

6 כוסות עלי קייל, קצוצים

½ כוס מים

הסבר הכנה לקייל עם כרובית בשום

מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה. מאדים את השום והכרובית על להבה בינונית עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מוסיפים את הקייל והמים. מכסים ומבשלים במשך 4-3 דקות עד שהקייל מתרכך והמים נספגים.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 96, פחמימות: 13.4 ג’, סיבים תזונתיים: 3.3 ג’, חלבונים: 4.4 ג’, שומנים: 4.1 ג’

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 59 מ”ג, סידן: 165 מ”ג.

 

המתכון מתוך הספר ״לא לסוכרת״, באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז