“פתיתים” מגריסים – לא פחות ולא יותר!
השף והנטורופת צחי בוקששתר מפנק אותנו לא רק במתכון, אלא גם בהסבר משכנע. את התבשיל הזה הכין בוקששתר עבור כל משתתפי הריטריט לבריאות המוח.
דרך ארוכה הם עברו, מלהיות תחליף לאורז בימי הצנע, דרך מאכל אהוב על כולנו ועד מאכל יוקרה במסעדות ניו יורק – אבל הפתיתים שאנו מכירים הם פסטה מתועשת, מטוגנת פעמיים ומלאה גלוטן. לכן זו הייתה שמחה גדולה לגלות, שהילדים וחבריהם מתלהבים מאותה מנה, שהוכנה מגריסים. כי לגריסים, כשזה מגיע לבריאותנו, אין הרבה חסרונות (ראו למטה) אם בכלל – וההכנה? פשוטה כמו פתיתים.
אנחנו מדברים כאן על גריסים, שזה שעורה שלמה, ולא על גריסי פנינה (הנהדרים בזכות עצמם). בחנויות נמצא אותם ליד הקטניות. אם יש סופר פוד אמיתי, הנהו!

מרכיבים דרושים להכנת תבשיל פתיתים מגריסים
כוס גריסים
1/2 בצל קצוץ
עד 3 כפות שמן זית, שמן אבוקדו או שמן MCT
כפית בהרט
1/4 כפית מלח
אפשר גם:
2 גבעולי סלרי ירוק קצוץ דק
כורכום יבש או טרי
ואפילו גזר למי שאוהב
אופן ההכנה
משרים את הגריסים במים חצי שעה, מסננים ושוטפים.
מאדים את הבצל ושאר הירקות עם ½ כוס מים עד שהמים נעלמים, סלרי מוסיפים עכשיו. מוסיפים את הגריסים ואת התבלינים. יוצקים עוד 3 כוסות מים. מרתיחים, ומבשלים מכוסה עד שרך וכל המים נספגו, כחצי שעה. מערבבים במזלג, מכסים עוד 3 דקות ומגישים. מערבבים פנימה מעט שמן, אם רוצים.
למה כן לאכול גריסים?
סיבים, סיבים, סיבים
אוכל לחיידקים הטובים, סילוק מהיר לרעים.
מכילים חומצות אמינו חיוניות.
דל קלוריות.
מדד גליקמי נמוך וטוב (36 – 50).
מאזנים לחץ דם הסיסטולי
הורדת כולסטרול
תורמים על פעילות תקינה של כיס המרה
חומצות פנוליות, מסייעות להאט התפתחות של תאים סרטניים.
מקטינים סיכוי לסרטן המעי הגס.
נחושת העוזרת למפרקים, הפחתה נחקרת של תסמיני דלקת.
הערה מאופיר: ניתן לקרוא בקישור הבא מדוע אני חושב שגריסים הם מזון-על.
למה אולי לא כדאי לחלק מהאנשים לאוכל גריסים?
מכילים גלוטן, לא מתאים בצליאק.
גריסים הם סיבים למתקדמים. שזה אומר: יש להעלות צריכה בהדרגה, לשתות תה קרמינטיבי. לא לאכול מנה גדולה לפני פגישה חשובה. אנחנו רוצים את המיקרוביום שלנו שמח, אבל לא מסיבה פרועה.
תודה רבה מאוד לשף ולנטורופת צחי בוקששתר על השיתוף בידע, במתכון ובתמונה