ד״ר איימי שאה, שחיברה ספר בריאות שלם על נושא עייפות, משתפת עם הקוראים מתכון להכנת פודינג שוקולד בטעם צ’אי. מדובר בקינוח בריאות די פשוט להכנה, ממנו אפשר ליהנות בכל עונות השנה. הדגש שלי הוא לבדוק היטב האם באמת יש צורך בהמתקה הרשומה במתכון. מנסיוני, תוספת קינמון ו/או פרי טעים ובריא – מספקים את ההמתקה הנחוצה באמת. כל תוספת מעבר לזה לרוב מיותרת.
זמן הכנה: דקות ספורות.
זמן המתנה במקרר: מספר שעות…
מצרכים דרושים להכנת 2 מנות פודינג שוקולד בטעם צ׳אי
1 כוס חלב קוקוס מלא
¼ כוס זרעי צ’יה
1 כף אבקת קקאו ללא תוספת סוכר
¾ כפית תערובת תבלינים לצ’אי – בדרך כלל יופיע בשם תערובת תבלינים לצ׳אי מסלה. ואם אין את התערובת בבית, אפשר להוסיף פשוט קינמון, הל ירוק, ג׳ינג׳ר, ציפורן, פלפל שחור. ואפשר גם מעט אגוז מוסקט, וניל ו/או כוכב אניס.
⅛ כפית מלח ים דק
2 כפיות דבש או סירופ אגבה או 1 כפית סטיביה
¼ כפית תמצית וניל טבעית
תוספות לבחירה: קינמון טחון וגרגרי פטל קפוא
שימו לב: אם אינכם מוצאים תערובת צ’אי מוכנה, תוכלו להכין אותה בעצמכם. בכלי אטום או בצנצנת זכוכית עם מכסה, מערבבים 3 כפות קינמון טחון, 1 כף הל טחון, 1 כף ג’ינג’ר טחון, ½1 כפיות פלפל אנגלי טחון, ½1 כפיות ציפורן טחון ו-½1 כפיות אגוז מוסקט טחון. לקבלת טעם חריף יותר, מוסיפים גם קורט פלפל שחור טחון. מאחסנים בטמפרטורת החדר.
הסבר הכנה
בקערה בינונית, מערבבים את חלב הקוקוס, זרעי הצ’יה, אבקת הקקאו, תבליני הצ’אי, המלח, הדבש ותמצית הווניל. מחלקים ל-2 כוסות קטנות או קעריות הגשה קטנות.
מכסים ומאחסנים במקרר במשך שעתיים לפחות או לכל הלילה.
לפני ההגשה, בוזקים מעט קינמון טחון ומפזרים מעל את גרגרי הפטל.
מתכון באדיבות פוקוס הוצאה לאור של ספרי בריאות מובחרים.