כמה משמח לקבל מהנטורופת והשף צחי בוקששתר עוד מתכון נפלא לגוף ולנשמה! הפעם מרק דלעת ותפוזים חריף, אותו מתאר צחי כ- ״מרק קל הכנה, בעצם – נפלא כשהוא חם ביום חורף קר, קר ביום חמסין או להיפך.״
בתמונה, מרק כתום טעים ובריא:

מרכיבים להכנת מרק דלעת תפוזים חריף
400 גרם דלעת
1 ציפורן
1 עלה דפנה
מקל קינמון (ישנם סוגים שונים של קינמון, כדאי לבחור נכון)
כוס יין לבן
4 בצלים
300 גרם גזר
50 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
6 תפוזים טריים
1/8 כפית אבקת צ’ילי ומטה אם רגישים
כף פיסטוקים וגרעיני דלעת קלופים לקישוט
הסבר הכנה
מבשלים את מקל הקינמון עם הציפורן ועלה הדפנה ביין על אש קטנה עד שהיין מתאדה לחצי (האלכוהול לגמרי התאדה). מסננים. חותכים את הבצל והגזר לקוביות ומאדים בשמן קוקוס. מוסיפים אבקת צ’ילי ואת הדלעת, מכסים ומבשלים עד שכל המרכיבים רכים. שומרים חלק קטן לקישוט, מוסיפים את מיץ התפוזים, מחממים מעט ביחד וטוחנים במיקסר מוט או בלנדר.
החכמים והחרוצים אופים את קוביות הדלעת, מוברשות בשמן קוקוס, בתנור עם עלה טימין עד שהן רכות, ומוסיפים אותן למרק כך כדי לתת עומק לטעם ועוד תוכן למחית.
קוצצים את הפיסטוקים וגרעיני הדלעת ובוזקים מעל.
לקישוט / קשקוש: פטרוזיליה סחוטה במסחטת מיץ. אפשר גם נגיעה של שמן צ’ילי, וכמובן קרם קוקוס.
תודה רבה לשף ולנטורופת צחי בוקששתר