איזה כיף לקבל מתכון להכנת ממרח שעועית לבנה מהספר המוצלח ״מהפיכת המיקרוביום״. וזה מה שכותב על המנה ד״ר וויל בולסוויץ, הגסטרואנתרולוג שכתב את הספר: ״כל הטעמים של פסטו איטלקי בממרח קטניות עשיר בחלבון! להגיש עם מקלוני ירקות פריכים, על קרקרים או על לחם מחמצת קלוי.״
מרכיבים דרושים להכנת 4 מנות ממרח שעועית לבנה
200 גרם שעועית לבנה מבושלת, מסוננת ושטופה
½ כוס בזיליקום טרי
1 שן שום
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כף טחינה מלאה
¼ כפית מלח בריא
מיץ מ-½ לימון גדול
בתמונה, שעועית לבנה:

הסבר הכנה
להניח במעבד מזון את השעועית הלבנה, הבזיליקום, השום, שמן הזית, הטחינה, המלח ומיץ הלימון ולטחון עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
לרגישים במערכת העיכול:
בשעועית לבנה יש כמות גבוהה של גלקטו-אוליגוסכרידים. לחלופה קלה יותר לעיכול אפשר להמיר ל-¼ כוס גרגירי חומוס למנת הגשה.
בשום יש כמות גבוהה של פרוקטנים. אפשר לוותר ולהמיר ב-1 כפית שמן זית בטעם שום.
לשדרג המנה אפשר להוסיף 2 כפות זרעי המפ לשדרוג של חלבון צמחי ושומנים בריאים.
טיפ להכנה מראש:
זה מתכון מעולה להכנה בסוף השבוע לאכילה כחטיף לאורך השבוע.
המתכון מפורסם כאן באדיבות״פוקוס״ -הוצאה לאור של ספרי בריאות מובחרים.