הכנת מאפה טעים שלא מקפיץ את הסוכר בדם לשמיים זה תמיד מאתגר. כיף לדעת שבשנים האחרונות ישנן כמה אפשרויות כאלה לרכישה, ועוד יותר משמח להציג מתכון נוסף שמציע גרסה חדשה ומיוחדת.
אורלי המופלאה משתפת אותנו הפעם במתכון להכנת לחמניות עדשים כתומות. ומאחר והמרכיב העיקרי הוא קטניה – עדשים כתומות – הדבר יתרום לאיזון הסוכר ושיפור התוצאה הבריאותית. הקורנפלור שבמתכון הוא כמובן קמח תירס שאינו מושלם לבריאות, ואם למישהו/י מהקוראים יש הצעה במה ניתן להחליפן בהקשר זה – נשמח לדעת ולשתף.
בתמונה, לחמניה מעדשים כתומות מוכנה לאכילה

מרכיבים דרושים להכנת לחמניות עדשים כתומות
2 כוסות עדשים כתומות מושרות
כפית שמן זית כתית מעולה
כף מלח גס (עדיף מלח טבעי ועשיר ככל הניתן)
כפית אבקת אפייה (עדיף ללא אלומיניום)
3 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 כפות טחינה גולמית (עדיף מלאה)
כף קורנפלור מומס ברבע כוס מים
תיבול אישי מהאפשרויות הבאות חלק או שילוב: זרעי כמון, קימל, קצח, זעתר, תימין, שום כתוש, רוזמרין קצוץ דק. ממה שבוחרים יש לטחון בבלנדר חזק.
לקישוט/פיזור מלמעלה: שומשום/ פרג/ קימל/ קצח.
הסבר הכנה
מערבבים את המרכיבים ומחלקים בכוסיות אפייה מסיליקון או כל תבנית לחמניות אחרת.
לאפות על 180 מעלות לחצי שעה.
להוציא ולמרוח למעלה שמן זית מעורבב עם מעט סילאן ומים בשביל הברק.
להחזיר לתנור לעוד רבע שעה.
לקרר עם מגבת יבשה פרוסה מלמעלה כמה שעות.
בתאבון.
מתכון באדיבות אורלי ברנדס קליין.
״מהמטבח של אורלי״