למצוא לחם טעים שיהיה גם מאוד בריא זה אתגר לא קטן בכלל. אפשר לקרוא מכאן על העקרונות שעוזרים לבחור לחם בריא, ולקבל גם כמה רעיונות רכישה ו/או הכנה ביתית. בגרסה הזו משתפת אותנו יערה המדהימה בהסבר להכנת לחם קוואקר גרעינים וזרעים. אני בטוח שהתוצאה תהיה טעימה! מבחינה בריאותית, יש קצת סילאן, אבל זה ממש בסדר אלא אם כן יש סוכרת שממש משתוללת. בנוסף, יש כאן שומנים (זרעים וגרעינים) שבאפייה בתנור מעט מתחמצנים.
נראה לי שהתמונה ממחישה כמה הלחם הזה טעים:

המרכיבים הדרושים להכנת שתי תבניות הלחם
3 כוסות שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1 כוס זרעי פשתן
4 כפות זרעי צ’יה
1 כוס תערובת גרעיני דלעת וחמניה
2 כפיות מלח
2 כפיות אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום)
2 כפות פסיליום
5 כפות שמן איכותי
2 כפות סילאן
3.5 כוסות מים
הסבר הכנה לחם קוואקר, גרעינים וזרעים
לערבב חומרים יבשים מלבד אבקת אפיה ופסיליום.
להוסיף ולערבב בהדרגה מים, ואחרי כן שמן וסילאן.
להניח למשך בין שעה ל-12 שעות.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להוסיף אבקת אפייה ופסיליום, לערבב היטב ולהעביר לשתי תבניות אפייה שבתוכן נייר אפייה משומן.
לאפות כשעה, עד שקיסם שננעץ בלחם יוצא נקי.

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
למעוניינים להצטרף לקבוצת המתכונים של יערה ״טבעוני.ת זו אני״ יש ללחוץ על הקישור.