תאריך הפרסום:

בראוניז זוקיני מלוחים

תאריך הפרסום:

קינוח בריא וטעים ממש זה אתגר של ממש. המתכון המיוחד הזה לבראוניז זוקיני מלוחים יכול לעמוד במשימה.

מרכיבים דרושים להכנת 16 יחידות בראוניז זוקיני

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

1 כוס חמאת שקדים טבעית

½1 כוסות זוקיני מגורר (2 יחידות קטנות)

120 ג’ שוקולד מריר לאפייה (60% מוצקי קקאו). אופיר: אני ממלית על אחוז מוצקי קקאו גבוה בהרבה! מספיק מתיקות תגיע מהדבש.

1 כף אבקת קקאו נא ללא תוספת סוכר

1 כף זרעי פשתן טחונים

⅓ כוס דבש

1 ביצה, טרופה, או תחליף ביצה טבעוני

1 כפית תמצית וניל טבעית

1 כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח ים גרוס + תוספת לפי הטעם

 

הסבר הכנת הבראוניז המיוחד

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מברישים תבנית אפייה מרובעת (20 על 20 ס”מ) בשמן הזית.

בקערה גדולה, מערבבים היטב את חמאת השקדים, הזוקיני, השוקולד המומס, אבקת הקקאו, זרעי הפשתן, הדבש, הביצה, תמצית הווניל והסודה לשתייה עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. בוזקים מעל את ½ כפית המלח.

אופים במשך 40-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא נקי.

אם רוצים, מפזרים מעל את שארית המלח. אחרי שהתבנית מתקררת, חותכים את המאפה ל-16 ריבועים.

 

מתכון מהספר ״מה אני עושה עם העייפות הזו?״, באדיבות פוקוס הוצאה לאור.

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז