לאכילת ביצים ישנם יתרונות וחסרונות מבחינה בריאותית. עבור אלה שבוחרים להימנע מאכילת ביצים, או שמעדיפים להפחית את כמות הביצים בתפריט, מוצגת כאן רשימה של תחליפים בריאים אפשריים לביצה. אשמח לשמוע על עוד אפשרויות להחלפת ביצים במתכונים ובמאכלים שונים, על מנת לשתף כאן.
אופציות לתחליפי ביצים בבישול ובאפייה
הכמויות המופיעות בהצעות תחליפי הביצה מתייחסות להחלפת ביצה אחת.
- 3 כפות של טחינה או חמאת שקדים או ממרח בוטנים + 2 כפות מים. יכול לשמש כחומר מקשר בפשטידות, קציצות וכדומה.
- כפית סודה לשתייה יחד עם כף חומץ. מתאים למתכוני מאפה הדורשים מעט אווריריות.
- כף אחת של קמח סויה, יחד עם 3 כפות מים.
- כף זרעי פשתן עם 3 כפות מים. בחלק מהמקומות רושמים שניתן לעשות זאת עם כמות זהה של זרעי צ׳יה. יש לשים לב שהדבר מוסיף מעט טעם אגוזי. יש לזכור שזרעי פשתן טחונים מתחמצנים בחום גבוה.
- 60 גרם / רבע כוס רסק תפוחי עץ. מתאים לאפייה. מוסיף לחות.
- 80 גרם טופו. יש הממליצים להשתמש בטופו משי טחון. מתאים לאפייה של עוגיות ועוגות כחומר מקשר. מוסיף רכות וקרמיות.
- חצי בננה רכה מעוכה היטב. מוסיפה לחות וגם טעם. מתאים לאפייה של עוגות וכדומה.
בקישור הבא ניתן למצוא הצעות דומות ו/או נוספות לתחליפי ביצים בבישול ובאפייה. הפעם באנגלית.
בקישור הבא ישנה תצוגה גרפית יפה של התחליפים הטבעוניים האפשריים ביצים.
מה גדל בתוך הביצה?
איך ״מחליפים״ את הטעם והריח של הביצה?
למדתי מסטודנט שלי שמשתמשים במלח שחור על מנת לקבל את אפקט הריח והטעם של ביצה. כנראה בשל תכולת הגופרית הגבוהה במלח זה.
טרם ניסיתי. אשמח לשמוע חוויות ו/או המלצות נוספות.
ואם כבר קונים/אוכלים ביצים, כדאי להקפיד שיהיו אלה הביצים הכי בריאות שאפשר:
https://ofir-vogel-naturopath.co.il/ההבדל-בין-ביצים-רגילות-לביצים-אורגניו/
בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת