ישנן הרבה סיבות טובות שאמורות לגרום לאדם לשתות תה, ואני שמח לשתף כאן לגבי סיבה נוספת ופחות מוכרת. הרי זה די מפתיע שבעולם שותים יותר תה מאשר קפה או כל משקה אחר. ואין הכוונה לחליטות מסוגי עלים שונים, אלא לסוגי התה המופק מ״צמח התה״: תה שחור, תה ירוק, תה לבן ותה אולונג.
גללו למטה ותרגישו טוב יותר (זה היה רמז…).
בתמונה – הצמח ממנו עושים תה ״אמיתי״, להבדיל מחליטה רגילה:
עוד סיבה טובה לשתות תה ירוק
כתבתי כאן בעבר מדוע כדאי לשתות תה ירוק, וגם על היתרונות היחסיים של תה שחור. בסרטון הבא מסביר ד״ר מיכאל גרגר מדוע כנראה חומר בשם תאין (אותו מרכיב בסיסי שקיים בכל תה מהצמח קמילה סינית) משפיע לחיוב על גלי המוח. לאחר הסרטון, רשומים עיקרי הדברים.
מדובר על סרטון קצר. וניתן לבחור ״כתוביות״, ואז לבחור את השפה העברית לתרגום.
עיקרי התובנות מהסרטון
- מסתבר שלאחר שתיית התה, משתנים גלי המוח ועוברים למצב פעולה המשרה יותר רגיעה וריכוז. הכוונה למעבר לפעולה בגלי אלפא, ״על חשבון״ גלי בטא. פעולה הדומה למצב המוח בזמן מדיטציה טובה, או שהות ארוכה בטבע.
- ולא רק זאת, אלא שההשפעה המרגיעה והממקדת מתחילה יחסית מאוד מהר.
- בעניין התאין, כנראה לא משנה איזה סוג תה שותים, כל עוד הוא מופק מצמח התה: ״קמילה סינית״ (קמילה סיננסיס). לדעתי, אגב, בשתיית תה מאצ׳ה כמות התאין שנספגת בגוף גבוהה בהרבה מסוגי תה אחרים.
- לדעתו של ד״ר גרגר, זו ״הסיבה״ מדוע כל כך הרבה אנשים בעולם ״מכורים״ לשתיית תה.
ולסיום, אם כבר מעלים על נס את יתרונות התה לבריאות, אי אפשר בלי לסיים עם המלצה על שתיית המשקה הבריא העולם – תה מאצ׳ה איכותי. כנסו לקישור הבא ותהנו:
לרוויה,
אופיר פוגל, נטורופת