תמרים וסוכרת – מחקר בטכניון רומז שזה בריא. מה דעתך?

לגבי השאלה על תמר מג׳הול וסוכרת – האם הוא מתאים לסוכרת ? התשובה היא מתאים לסוכרת יחסית לאיזה מזון אחר?

תמר מג׳הול מתאים יותר מבחינת הסוכר יחסית ללחם לבן, ממתק, עוגה, עוגיה, ״חטיף בריאות״ ואפילו – טוב יותר לדעתי מפריכית אורז.

תמר מג׳הול פחות מתאים לסוכר יחסית לפרי אחר שאינו מיובש, שקדים, אגוזים, משקה קינמון מתוק וטעים, אדממה, גרגירי חומוס מבושלים, ערמונים ושאר ״חטיפים״ העשויים מאוכל אמיתי.

אני מכיר את המחקר שנעשה בטכניון על עשרה אנשים בריאים ותוצאותיו מרמזות על כך שתמר מג׳הול (וגם חילאווי) לא מעלים סוכר. אבל מדובר במחקר קטן עם המון חסרונות.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז