קייל – האם יש לו תופעות לוואי? התוויות נגד רפואיות?

הקייל (״כרוב על״) שייך למשפחת הירקות המצליבים. משפחת ירקות זו, כאשר נאכלת בצורתם החיה-טריה, עלולה להאט את קצב תפקוד בלוטת התריס עבור אלה הרגישים לחומרים מסויימים שנמצאים בירקות אלה. חשוב להדגיש כמה דברים בעניין זה:
1. ברגע שאוכלים ירקות אלה מאודים, מוקפצים, מבושלים, בתנור וכיוצ״ב – אין שום בעיה.
2. פגיעה בבלוטת התריס יכולה להיות כשאוכלים כמות גדולה מירקות אלה. ולמיטב ידיעתי, עלולים להפגע רק מעט אנשים שרגישים מאוד.
3. ישנה רשימה ארוכה של מזונות שעלולים לגרום לאותה השפעה: צנוברים, דוחן, סויה, בוטנים, שורש קאסאווה (ממנו עושים טפיוקה).אני ממליץ בחום להמשיך לאכול מגוון ירקות ממשפחת המצליבים. מחקרים רבים מראים שהם תורמים לבריאות בהרבה מובנים. מי שסובל מבעיה בבלוטת התריס, רצוי שיתייעץ עם בעל מקצוע. לעיתים אני ממליץ להפחית או להמנע מכל אותם מזונות.בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז