האם יש סכנה בשימוש בכלי אלומיניום במטבח?

סירים, מחבתות, נייר אלומיניום, צלחות, כלי הגשה, כלי אכילה לקמפינג וגם בקבוקים מאלומיניום נמצאים בשימוש רב.

ישנו חשש ממעבר של האלומיניום לגוף, מה שעלול לסכן את הבריאות, ובעיקר את בריאות המוח כפי שניתן לקרוא בין השאר בקישור הבא על הקשר האפשרי בין אלצהיימר לאלומיניום

ד״ר גרגר ריכז עבורנו מספר מחקרים חשובים שנעשו במטרה לבדוק האם יש סכנה בשימוש בכלי מטבח על בסיס אלומיניום?

מוזמנים לקרוא את עיקרי הדברים ו/או לצפות בסרטון הקצר בהמשך הפוסט.

א. כשהשוו אנשים המשתמשים באופן קבוע בכלי מטבח מאלומיניום, יחסית לאלה שלא נוהגים כך, נמצאו ההבדלים הבאים:

  1. כמות האלומיניום בדם של משתמשי הכלים מאלומיניום היתה גבוהה פי שניים.
  2. נמצא נזק חמצוני גבוה יותר בגוף, ובאופן ספציפי נזק חמצוני גבוהה יותר ב DNA
  3. נמדדה יכולת נוגדת חמצון חלשה יותר.

ב. נראה שמזונות חומציים, כמו לימון, מוצרי חלב, עגבניות וכדומה, נוטים לספוח יותר אלומיניום ממזונות אחרים.

ג. נמצא במחקר אחר שילדים השותים 2 כוסות תה או מיץ מבקבוקי אלומיניום, עוברים את כמות האלומיניום הבטוחה בדם.

 

באילו דרכים האדם עלול להיחשף לאלומיניום?

ניתן לראות בתמונה הבאה, מתוך האתר של ד״ר ג׳ון מקדוגלס, את המקורות העיקריים – כך לפחות בארה״ב:

  • מי שתייה…
  • פרקולטורים (להכנת קפה, אוף – זה טעים…)
  • כלי אלומיניום, מחבתות סירים וכלי אריזה מאלומיניום,
  • מזונות לתינוקות (אימאל׳ה…),
  • מוצרי הגיינה (ספריי בעיקר למיטב ידיעתי). ישנם דיאודרנטים ומוצרים נוספים ללא אלומיניום.
  • ו… חיסונים.

 

 

וכאן הסרטון הקצר בו ד״ר גרגר מציג מחקרים לגבי הסכנה האפשריתשבכלי אלומיניום במטבח.

ישנה אפשרות להגדיר כתוביות לעברית.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז