מתכון לקימצ’י קוריאני מתורגם מידידי KEN OTA
או בעברית – כרוב כבוש
מצרכים:
- כרוב סיני גדול
- חצי כוס מלח ים גס
- 1 כף צ’ילי גרוס ( למי שאוהב חריף אפשר יותר)
- כף של עלי ווקמה או נורי קצוץ דק
- 8 שיני שום
- 2 בצל ירוק קצוץ
- צנון סיני ( לבן)
- 10-12 פטריות שיטאקי מושרות במים
- 1 כף סוכר חום
ההכנה:
חותכים את הכרוב לחתיכות גסות מכניסים לקערה עם המלח + 2 ליטר מים. מערבבים ומעסים בידיים. מכסים עם ניילון נצמד למשך לילה ( אין צורך במקרר).
למחרת מסננים את המים . מיבשים את הכרוב החתוך.
מכניסים את כל המצרכים יחד תוך ערבוב ומכניסים לכלי כבישה או צנצנת למשך 4 ימים לתהליך התסיסה.
לאחר מכן להשאיר במקרר.
תהנו, משה רונטר