זוקיני בציפוי פריך עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול

מתכון להכנת זוקיני בציפוי פריך ורוטב עגבניות-כוסברה, שניתן להמירו לפטרוזיליה עבור מביני דבר…

זוקיני עם ציפוי ורוטב עגבניות כוסברה

להכנת זוקיני טבעוני פריך וטעים יש צורך במרכיבים הללו

*כמויות לתבנית גדולה.

1 זוקיני גדול וארוך
3 כפות גדושות קמח חומוס
כ-1/3 כוס מים
חצי כפית כמון
מלח בריא ופלפל
1/2 כוס פתיתי בירה
1/2 כוס קמח שקדים

לרוטב: 3 עגבניות וכוס כוסברה קצוצה גס (אפשר גם להחליף בפטרוזיליה), מלח בריא ופלפל

 

איך מכינים זוקיני טבעוני פריך וטעים עם רוטב עגבניות

לחתוך את הזוקיני לעיגולים דקים (רצוי במנדולינה).
לערבב בקערית קמח חומוס עם מים פושרים ולהוסיף כמון, מלח ופלפל, למרקם של חביתת חומוס.
לערבב בקערית נפרדת פתיתי בירה, קמח שקדים ומלח.

שלבי הכנה של זוקיני

לחמם תנור ל-250 מעלות.
להכין בתבנית נייר אפייה ולמרוח עם מברשת סיליקון כ-1 כף שמן.
לטבול כל עיגול זוקיני בתערובת החומוס ולצפות משני הצדדים בתערובת הפתיתי בירה – שקדים, ולהניח על נייר האפייה המשומן.

ציפוי זוקיני לפני הכנסה לתנור

להכניס לתנור למשך כ-7 דק’ במדף האמצעי + וכ-7 נוספות במדף העליון (או עד להשחמה קלה).
בינתיים מרסקים במעבד מזון את העגבניות והכוסברה עם מלח ופלפל.

אכילת זוקיני בציפוי פריך עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז