כולם יודעים כמה חשוב לעסוק באופן קבוע בפעילות גופנית. כמעט כולם כבר יודעים עד כמה חשוב לשמור על איזון חיידקי המעי שלנו. אבל מחקר חדש ומאוד אופטימי מראה ששני הדברים הללו אפילו תלויים אחד בשני! ויש כאן מסר אופטימי לכל מי שמתקשה ליהנות או להתמיד בפעילות גופנית.
אומנם נעשה רק עם בע״ח, אבל הוא פורסם באחד מעיתוני המדע החשובים בעולם – ״Nature״. בנוסף, המסר מאוד חשוב ואופטימי. על המחקר והניתוח שלו שמעתי וקראתי לראשונה מד״ר אמוץ זיו-אב אותו אני פוגש מדי פעם בכנסים בהם שנינו מעבירים הרצאות.
משעשע ומעלה מוטיבציה לקרוא על המחקר באתר של ד״ר אמוץ. להלן עיקרי הממצאים והמסקנות:
- פגיעה במיקרוביום הביאה לירידה ביכולת הגופנית.
- פגיעה מכוונת במיקרוביום הביאה לחוסר מוטיבציה לעשות פעילות גופנית.
- פגיעה במיקרוביום גרמה להפחתת ייצור/הפרשה של נוירוטרנסמיטורים המספקים תחושת עונג. מדובר על תחושת ה״היי״ שחלק מהאנשים מרגישים אנשים אחרי פעילות גופנית.
- החוקרים אף גילו משפחת חומרים המיוצרת על ידי קהילת חיידקי מעי תקינה, הגורמת לגוף שלנו ליצר אנדוקנבינואידים. חומרים אלה ידועים כמקבילים העצמיים שלנו לחומרים המצויים בצמח הקנביס המפורסם…
במאמר הבא ניתן לקרוא עוד על השפעות מאוד מפתיעות שיש לחיידקי המעי – המיקרוביום שלנו – על ההתנהגות, ההרגשה, הבריאות ועוד.
ומה שנשאר לנו לעשות, זה פשוט לשמור ולשפר כל העת את איזון המיקרוביום שלנו. ויש הרבה דרכים לעשות זאת. מוזמנים לקרוא מכאן:
בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת