מי מאיתנו באמת זוכר את טעמו של הביס השלישי? אם נודה על האמת, ההנאה שלנו מהאוכל נמצאת בעיקר ברגעים שלפני האכילה, בביס הראשון, ואולי גם בשני. לאחר מכן, המודעות שלנו לרוב שטה לה למחוזות אחרים.
״מהו טעמו של הביס השלישי?״
המשפט הזן-בודהיסטי הזה עוזר לי ולעוד אנשים, להגביר את רמת ההנאה מהאוכל. וכמעט תמיד, גם לאכול כמויות נכונות יותר.
האתגר הוא כביכול פשוט – לזכור בתחילת האכילה לאכול במלוא תשומת הלב. ליהנות מכל ביס. להקשיב לגוף ולתחושת השובע עד כמה שניתן בזמן אמת.
מיינד-פוד-נס. זה השם ששמעתי לפני כשנה מסטודנטית שלי. המושג מתאר את העבודה הרבה שאנו עושים עם מטופלים על שיפור הקשר בין רגש לאוכל. על הכנסת המודעות – המיינדפולנס – גם לדרך בה אנו אוכלים. mind-food-ness!

טוב, ״מהו טעמו של הביס השלישי״ הוא לא באמת משפט זן עתיק. אני המצאתי אותו.
ואני חושב שהוא מתאים. הלא כך?
בריאות ומודעות לרוב,
אופיר פוגל, נטורופת
אהבתי