תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:
תה ירוק מסוג מאצ׳ה נחשב לאיכותי ולבריא מכולם. למיטב הבנתי המוגבלת לעת הזו, תה מאצ׳ה אמיתי הוא כנראה המשקה הבריא בעולם. אולם בשנים האחרונות, תה מאצ׳ה זכה לפופלריות רבה מאוד בשל חשיפה ברשתות החברתיות. מסתבר שהדור הצעיר מתלהב מה״גימיק״, ונוצר מחסור עולמי בתה מאצ׳ה! התוצאה, כמו במקרים רבים, היא זיופים… האם גם את/ה שתית תה מאצ׳ה מזויף?
על נושא זה למדתי מהאתר של ד״ר אנדרו וייל, ואביא כאן את עיקרי הדברים החשובים.
מה עושה את תה המאצ׳ה לכל כך מיוחד ובריא?
לתה מאצ׳ה כמה יתרונות מובהקים:
- מכינים אותו בתנאים הכי טובים. זה כולל הצללה של הצמח זמן ארוך לפני הקטיף ועוד תנאים שרק היפנים יודעים להקפיד עליהם.
- מדובר בזן משובך של צמח התה שנקרא ״טנצ׳ה״ – Tencha.
- מעלי התה המיוחדים, מכינים בטחינת ריחיים עדינה אבקת תה. למיטב ידיעתי, זה התה היחיד שכששותים אותו, בעצם מכניסים לגוף את כל מרכיבי העלה, ולא רק את המים והחומרים שהצליחו לעבור לנוזל.
- מדובר בסוג התה שהיפנים משתמשים בו לטקס התה המסורתי. ואני למדתי לא להתווכח עם מסורות יפניות בתחום האוכל…
בתמונה, כוס תה מאצ׳ה מוכנה לשתייה

איך מבדילים בין תה מאצ׳ה אמיתי לתה מאצ׳ה מזויף?
לפי המאמר של ד״ר אנדרו וייל, אלה הדרכים לדעת האם שתית תה מאצ׳ה מזויף, או את הסוג הבריא והאיכותי:
- לתה מאצה איכותי צבע ירוק בהיר חזק וייחודי. לתה מזוייף צבע לעיתים צהבהב, ולעיתים ירוק בגוון אחר.
- יש לוודא שמקור עלי המאצ׳ה מיפן. לא מסין. לא מוייטנאם.
- תה המאצ׳ה המזוייף צפוי להיות מר יותר, ואסטריג׳נט יותר (משרה תחושה של כיווץ בפה). כותבי המאמר מעריכים שזה כתוצאה מהפקת התה בחום, ולא בטחינת ריחיים איכותית. בשל אותה סיבה, יתכן וניתן יהיה להבחין בטעם מעט ״שרוף״ או ״מחומצן״.
- המחיר. תה מאצ׳ה איכותי אינו זול, אבל שווה כל שקל… במקום ממנו אני רוכש, תה מאצ׳ה עולה 80-95 ש״ח ל- 100 גרם. אם מציעים לכם מאצ׳ה במחיר לא סביר, זה הזמן לחשוד.
שתו לרוויה!
אופיר פוגל, נטורופת
אפשר גם לקנות מותג אמין מאמזון או אייהרב
כאשר קונים, לשים לב שיש איכויות שונות והמחיר בהתאם:
Ceremonial (highest quality, for drinking plain due to its fine texture and naturally sweet, grassy flavor),
Everyday/Premium (a good balance of flavor and texture for everyday drinking, especially in lattes),
Culinary (best for baking and cooking, with a more robust and sometimes bitter taste and coarser texture)
תודה על המידע!