תאריך הפרסום:

דרכים טבעיות לשיפור הראיה ובריאות העיניים

תאריך הפרסום:

האם כדאי להגן על העיניים עם משקפי שמש או דווקא להיפך? האם ישנם נוגדי חימצון רלוונטים לבריאות העיניים? האומנם ניתן לאמן את העיניים לראות טוב יותר? מה כבר אפשר לעשות כמניעה או כטיפול לבריאות העיניים ואיכות הראייה מלבד התאמת משקפיים??

ד״ר מיכאל הרלינג, בסגנון כתיבתו המיוחד, מציג שלוש דרכים טבעיות לשימור או אף לשיפור בריאות העיניים והראייה. אציג כאן את הדברים בתמצית, ומי שרוצה – כדאי להיכנס למאמר המלא מקישור זה.

 

כיצד אור השמש יכול לתרום לבריאות העיניים והראייה?

אור שמש טבעי קריטי לשמירה על בריאות העיניים ואיכות הראייה. ד״ר הרלינג מקפיד לבלות כשעה ביום מחוץ לבית/מבנה, ולהיחשף לשמש ישירה. אולם חוקרים שהוא מצטט מציינים שגם מספר דקות ביום, עדיף בשעות הבוקר, יכולים לתרום לבריאות העיניים והראייה.

כל העוסקים/לומדים את הנושא, למיטב ידיעתי, ממליצים על הימנעות ממשקפי שמש. לפחות כל עוד מדובר על עד כשעה ביום תחת שמש ישירה.

אילו תרגילים ניתן לעשות על מנת לתרום לעיניים ולראייה?

על מנת לאפשר תפקוד תקין של העין וראייה טובה – אנו זקוקים לתפקודם התקין של 6 שרירים עיקריים בכל עין. התפקיד העיקרי של שרירים אלה אינו רק לאפשר לנו להסתכל לכל כיוון, אלא גם לכווץ ו/או למתוח את העדשה בעין על מנת שתתאפשר ראייה חדה.

החדשות הטובות הן ששרירים קריטיים אלה, ניתנים לתרגול! ממש כמו שמתאמנים בחדר כושר בחיזוק שרירי השלד, ניתן לתרגל גם את שרירי העיניים ולשפר את תפקודם. המתרגלים המנוסים מספרים על כך שממש כמו בחדר הכושר, תחילה העיניים מתעייפות מהר בזמן תרגול, אבל עם הזמן והתרגול – היכולות של השרירים משתפרות והאימון נעשה קל יותר.

ישנו שלל גדול של תרגילים שניתן לעשות. ניתן לראות כאן תרגיל שד״ר הרלינג ממליץ עליו.

אילו תוספי תזונה עשויים לשפר את הראייה ואת בריאות העיניים?

התאים בעין אינם מתחלפים בקצב בו מתחלפים תאי העור. חלקם, כך נטען במאמר, לא מתחלפים בכלל. בשל כך, קריטי להגן על תאי העין מפני הנזק החמצוני שעלול להיגרם מחשיפה לא מבוקרת לאור השמש.

נוגדי החימצון שנחקרו יותר מאחרים לגבי יעילותם בשמירה על בריאות העין, הפחתת הסיכון ל״ירוד״ (קטרקט) ולניוון רשתית הינם:

  • לוטאין
  • זאקסנטין
  • אסטקסנטין

תרד וקייל עשירים מאוד בלוטאין וזיאקסנטין, וישנם מזונות נוספים שמומלצים. גם אבוקדו, ברוקולי, תירס, דלעת, זוקיני, כרוב ניצנים מכילים מרכיבים אלה.

אסטקסנטין ניתן לקבל בעיקר מדגים כמו סלמון, פורל, סרטנים ושירמפס. בנוסף, נוגד חימצון זה קיים בחלק מהאצות בכמות טובה מאוד.

חשוב להקפיד לבחור בחכמה את הדגים והאצות שאנו אוכלים, ואם חושבים על תוספי תזונה – יש להיעזר בבעל מקצוע המתמחה בתחום.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז