תאריך הפרסום:

אילו סוגי גרנולה בריאים ישנם?

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

גרנולה יכולה להיות מאוד בריאה, וגם ההיפך הגמור מכך!

ארשום כאן בקצרה מה הם הדברים העיקריים שיש לשים לב אליהם כשמכינים או רוכשים גרנולה. אצרף תמונות של כמה מוצרים מוצלחים, ובהמשך קישורים לכמה מתכונים להכנת גרנולה בריאה בבית.

על מה חשוב להקפיד שמכינים או רוכשים גרנולה בריאה?

גרנולה בסיסית בריאה אמורה להיות מורכבת משיבולת שועל גסה, קינמון, אגוזים ואולי פירות יבשים איכותיים. על מנת ליהנות מגרנולה טובה כדאי להוסיף בעת האכילה פירות טריים המוסיפים טעם ומתיקות. פירות יער הם תוספת מעולה. ממרח שקדים היא תוספת בריאה וגם מתקתקה. את הגרנולה כדאי ״להרטיב״ עם חלב צמחי בריא, יוגורט צמחי בריא או במפתיע – עם רסק תפוחים!

המרכיבים הלא בריאים שמוסיפים פעמים רבות לגרנולה הינם:

  • כמעט תמיד מוסיפים המתקה לא בריאה לגרנולה. לעיתים מדובר ממש בסוכר, ולעיתים ״סוכר מוסווה״ בצורת מיץ/רכז פרי כלשהו, פרוקטוז, סוכרזית וכדומה. גם שימוש בפירות יבשים לא איכותיים ו/או בכמות גדולה פוגעת מאוד באיכות המוצר.
  • לעיתים מוסיפים קמחים מדגנים לגרנולה. הכוונה לקורנפלקס, פתיתי חיטה, פצפוצי אורז וכדומה. מדובר במרכיב בעל פוטנציאל רב להקפיץ את רמות הסוכר בדם.
  • כמעט בכל מוצרי הגרנולה, מוסיפים זרעים וגרעינים שעוברים חימום-יתר. שומנים החשופים יותר מדי לחום, עוברים תהלכי חימצון לא טובים.
  • חומרי טעם, צבע שימור וכדומה. תתפלאו, יש גם כאלה בחלק מהמוצרים…

 

אילו מוצרים בריאים של גרנולה ניתן לרכוש?

ישנם די הרבה מוצרי גרנולה בשוק, והם גם משתנים בקצב… בנוסף, בחנויות טבע יש לא פעם מוצרים מייצרנים מקומיים שמכינים גרנולה בבית. גם במקרים אלה, חשוב להבין באילו מרכיבים נעשה שימוש. כמעט תמיד, מוצרים אלה ממותקים, והזרעים עלולים להיות מחומצנים.

מצורפת כאן תמונה עם שלוש אופציות מוצלחות שמצאתי בעבר. שימו לב לרשימת המרכיבים היחסית מאוד מוצלחת. אשמח להמלצות נוספות!

 

אריזות של מוצרי גרנולה בריאים

אריזות עם רשימת מרכיבים של מוצרי גרנולה בריאה

 

בעקבות פרסום מידע זה, קיבלתי המלצה חמה משרון על מוצרי הגרנולה של חברת ״שורש מציון״. לפי רשימת המרכיבים שנמצאת באתר שלהם, נראה כי אכן יש להם כמה אופציות מוצלחות.

 

כיצד ניתן להכין בבית גרנולה בריאה?

ניתן להכין גרנולה בבית בצורה יחסית פשוטה, ואפשר גם לגוון, להעיז, ולפנק כמעט בלי סוף…

מובאים כאן קישורים לכמה אופציות.

ובעודי ממשיך לחפש באתר מתכונים מוצלחים לגרנולה, אני מוצא שכמעט בכולם ישנה תוספת המתקה. לדעתי זה מיותר, כי המתיקות צריכה להגיע מהפרי. וזה גם אומר שחסרים לי מתכונים טובים בנושא… אשמח להמלצות!

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז