זרעי צ׳יה מוכרים בצדק כמקור טוב של כמה רכיבים בריאותיים חשובים. מדובר בעיקר על סיבים מסיסים במים, חומצות שומן מסוג אומגה 3, ועוד מינרלים טובים. אם כך, מדוע להנביט את זרעי הצ׳יה? כדי להפיק מהם את מרבית המרכיבים המזינים. אם אוכלים זרעי צ׳יה שלא נטחנו או הונבטו, אז מפיקים מהם רק חלק קטן מהמרכיבים החשובים לבריאות.
איך מנביטים זרעי צ׳יה – זה כבר עניין אחר… למי שחושש, מומלץ להביט בסרטון למטה. בסופו של יום, זה די פשוט!
מובא כאן הסבר הנבטה מאת בר שלם. בסרטון שבתחתית הפוסט מוצגת טכניקה מעט אחרת.
כיצד מנביטים זרעי צ׳יה?
הנבטה של זרעי צ׳יה קצת שונה מהנבטה של זרעים אחרים כי זרעי צ׳יאה יוצרים ג׳ל סביבם (כמו זרעי פשתן למשל). מומלץ להקפיד על השלבים ועל הכלים, אבל אפשר זו לא הדרך היחידה. זו הדרך הנוחה עבור בר.
מפזרים זרעי צ׳יה על צלחת טרקוטה* בשכבה אחת. אם יש זרע מעל זרע, ליישר אותם לשכבה אחת.
*טרקוטה זה סוג של חימר. נפוץ בעציצים ובתחתיות לעציצים. טרקוטה ללא גלזורה הוא חימר נקבובי שסופג לחות באופן מושלם להנבטה. בול כמות הלחות שזרעי הצי׳אה צריכים.
לרסס אותם עם זרם מים עדין בבוקר ובערב. השתמשתי בשפריצר בתמונה. (זה מים בבקבוק של חומץ, אני פשוט מעדיפה בקבוק זכוכית על פני בקבוק פלסטיק. ראש השפריצר הגיע מאיקאה). אם אין שפריצר, גם זרם מים עדין מהברז זה יופי.

להטות את הצלחת ולנקז עודפי מים. (הזרעים לא יפלו, הם דבוקים לתחתית).

תוך כמה ימים יש נבטי צ׳יה.

ההשראה להסבר ההנבטה הנ״ל, כולל תמונות טובות מאוד לתהליך הנבטת הצ׳יה, מקישור זה.
סרטון הסבר מצויין לדרך הנבטת זרעי הצ׳יה
שמעתם על עוד שימושים מוצלחים בזרעי צ׳יה?
אשמח לשמוע ולחלוק את המידע כאן
בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת