קצח – לחיזוק מערכת החיסון ככלל, ולעזרה נגד הליקובקטור פילורי בפרט

הקצח הינה תבלין שחור וקטן, בריא ומוצלח במיוחד.

מזה שנים רבות אנו מכירים את יכולתו לחזק את מערכת החיסון. ד״ר נאדר בוטו, למשל, ממליץ עליו רבות.

מחקר חדש שפורסם מצביע גם על יכולתיו של הקצח לעזור לטיפול הרגיל עבור אנשים עם חיידק ההליקובקטור פילורי, הקשור לדלקות קיבה (גסטריטיס), צרבות ועוד.

במאמר הזה למשל, מפליא בשבחיו של הקצח ד״ר מרדכי הוכברג ז״ל. אולם אני לא בטוח שכל הנאמר במאמר מבוסס מדעית ברמה גבוהה מספיק.

 

מתי צריך להיזהר משימוש בקצח?

למיטב ידיעתי, רק כשישנה דלקת במעיים. כך גם לגבי כלל הזרעים – כשהמעי דלוק מאוד, כמו בקרוהן או קוליטיס, ישנה סכנה שהזרעים ״יתקעו״ במעי, ויחמירו את המצב.

 

איך להשתמש בקצח?

ניתן פשוט לפזר את זרעי הקצח על מאכלים שונים. באופן מסורתי, מפזרים קצח על מאפים, אבל לצערנו מרבית מאפים לא מקדמים בריאות כל כך…

אופציה אחרת, אולי נגישה יותר, היא לרכוש ״טחינת קצח״. ישנם כמה יצרנים שמציעים טחינת שומשום עם קצח, או פשוט טחינה העשויה רק מקצח. זהירות – הטעם די ״קשוח״. חפשו בגוגל…

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל,

נטורופת

 

 

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות