על מנת לאזן את המיקרוביום שלנו – פלורת החיידקים במעי – עלינו לפעול בשלושה כיוונים:
- לאכול מזונות עשירים בפרוביוטיקה. כאן בהמשך ריכזתי קישורים למתכונים רבים – חלקם פשוטים ומוכרים, ואחרים מורכבים ומיוחדים יותר – להכנת אוכל פרוביוטי איכותי.
- לאכול מזונות בהם ישנם מרכיבים המהווים את ה״אוכל של החיידקים הטובים״ – פרה-ביוטיקה. ראו כאן קישור לרשימת מזונות עשירים בפרהביוטיקה.
- להפחית למינימום חשיפה לגורמים העלולים לפגוע באוכלוסיית החיידקים הטובים. דוגמאות חשובות הן סוכרזית, קפה ואלכוהול, אבל ישנם עוד הרבה גורמים – על הנושא אפרסם פוסט נפרד בהמשך.
מתכונים פרוביוטים בריאים:
- יוגורט מאגוזים
- משקה ג׳ינג׳ר פרוביוטי
- סלק כבוש
- משקה פרוביוטי מדגן מותסס
- מרק גספצ׳ו פרוביוטי
- פנקייק מותסס
- כרוב כבוש בסיסי
- כרוב כבוש ללא מלח!
- פלפלים כבושים, וגרסה נוספת לפלפלים כבושים עם מלח ולימון
- יוגורט סויה בהכנה ביתית
- קימצ׳י קוריאני, ועוד מתכון לקימצי על פי שפית דנה סמור
- מתכון בסיסי למלפפונים חמוצים בהכנה ביתית
מזונות פרוביוטים מתקדמים מהמטבח היפני:
את כל המזונות היפנים המיוחדים, ניתן להשיג מאיש מקסים בשם רועי גרנט: 054-7771920
בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת