עשבי תיבול מיוחדים

צמח מלוח, טעים ודל נתרן ?!?
במאמר ובסרטון שבקישור זה מוצגים כמה עשבי תיבול חדשים ומיוחדים.
הכי מעניין הוא צמח ה סליקורניה, שמסתמן כמקבילה של הסטיביה כממתיק טבעי וטוב, אבל בתחום ההמלחה.
מדובר בצמח שנותן טעם מלוח לאוכל, הכולל רק 7 אחוז נתרן, בעוד שבמלח השולחני יש כ 36 אחוז נתרן. בנוסף, הצמח מכיל כמויות נאות של אשלגן (3 אחוז), ומגנזיום.
יצא לי לשמוע עליו ממטופלים, אך טרם יצא לי לגדל או להשתמש בו.
פירוט נוסף על מרכיביו כאן למטה.נשמח לשמוע חוויות ממשתמשים – איך הטעם, איך מגדלים, והיכן קונים

בריאות ואושר
אופיר פוגל, נטורופת

פרטים תזונתיים מאתר זה :
הערכים התזונתיים של 100 גר' סליקורניה מיובשת וטחונה:
– נתרן 7 גר' (7 אחוז נתרן בלבד !)
– סידן 1,550 מ"ג
– ברזל 9.5 מ"ג
– אשלגן 3,030 מ"ג
– מגנזיום 1,400 מ"ג
– שומן 1 גר'
– חלבון 16.7 גר'
– ויטמין B2 0.24 מ"ג
– פחמימות 35 גר'
– אנרגיה 216 קק"ל


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז