מולקולות חשובות למוח לדמנציה ולאלצהיימר

פתרונות הפלא למניעה או לטיפול בדמנציה ואלצהיימר טרם הומצאו כנראה, אבל מידע רב ואיכותי מצטבר כל הזמן כיצד ניתן למנוע את המגיפה הזו על ידי בחירות מושכלות באורח החיים שלנו.

רבים בציבור לא מכירים את המולקולות בשם AGE's, שעלולות לפגוע במוח ולהעלות סיכון לדמנציה ואלצהיימר.

מה הן מולקולות AGE?

מדובר בחיבור לא תקין של סוכר עם חלבונים או שומנים, אשר לא יכול להתפרק או להתפנות על ידי הגוף בצורה טובה. הצטברות של מולקולות אלה נמצא בכמה מחקרים כמעלה את הסיכון לפגיעה בתקפוד הקוגניטיבי, וגם מעלה סיכון לדמנציה ואלצהיימר.

כמובן שאנשים סכרתיים, או אחרים שאוכלים יותר מדי סוכרים נמצאים בסיכון מוגבר, אבל ממש לא רק אלה בסיכון. את המולקולות ההרסניות האלה אנו גם אוכלים. הן נמצאות בעיקר באוכל עתיר חלבון ושומן, ובעיקר במוצרי בשר. מרבית המזונות הנמצאים בעשרים המזונות העשירים ביותר במולקולות הללו הן מוצרים שונים של בשר, עוף וכדומה.

חשוב לדעת כי גם דרך הכנת האוכל היא קריטית בעניין זה. כל אוכל שנשחים / נשרוף אותו – יכיל רמות גבוהות של מולקולות age's לא טובות.

במאמר הזה (צריך לגלול למטה) ניתן למצוא עוד קצת מידע ובעיקר רשימה של מזונות עישירים ב AGE's.

ניתן להבין יותר בעזרת שני סרטונים קצרים אלה:

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז