לחם עם אינדקס גליקמי נמוך בהכנה עצמית

כל מי ששמע את דעתי על לחם, חשוב לי תמיד להדגיש שגם לחמים עם קמח מלא הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה. בשל כך, הם לרוב לא מתאימים לסכרתיים, לסובלים מהשמנה ביטנית, שומני דם גבוהים וכדומה.
הלחם שבאופן משמעותי בעל אינדקס נמוך יותר הוא לחם פומפרניקל אמיתי – דק, גס, כבד ולרוב מרובע או מלבני. הסיבה היא שמרביתו גרגירי שיפוןגרוסים, ולא טחונים לקמח. מגיע בשקיות ניילון בואקום. לרוב תוצרת MESTEMACHER. אפשר למצוא אותו בכל מרכול.
אוהבי אפיית הלחם שאלו אותי פעמים רבות כיצד להכין זאת בבית, ועד כה לא היתה לי תשובה משמחת.
עד שלאחרונה, בסדנה הנוכחית שאני מעביר, משה נענה לאתגר הגדול – מצא מתכון ובמשך שלושה ימים התעסק עם גרגירי השיפון עד שיצא לו לחם טעים ובריא למהדרין!בקישור זה מצורף מתכון שקבלתי מרחל .

מיועד לבעלי מוטיבציה ו/או צורך גבוהים במיוחד!


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז