בעבר כתבתי מאמר קצר על טיפול טבעי בדלקת מפרקים הקשורה יותר לסחוס (אוסטיאוארטריטיס), לעומת הטיפול הטבעי בדלקת מפרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס). באותו מאמר ניתן לקרוא על הגישה הטבעית הכוללת לטיפול בשני סוגי דלקות המפרקים, ולהתרשם כי הטיפול הטבעי בדלקת מפרקים שגרונית יעיל במרבית המקרים.
מחקר חדש שפורסם מדגיש את פוטנציאל הטיפולי הרב שיש לתזונה טבעית-טיפולית לדלקת מפרקים כאשר הולכים ״עד הסוף״. ובמקרה זה: תזונה טבעונית ללא מזונות בעלי פוטנציאל לגרום אי סבילות למזון כמו גלוטן יחד עם המנעות או הפחתה של ירקות סולניים. למחקר זה מספר חוזקות לא רק מאחר ומדובר במחקר התערבותי קליני בבני אדם שסובלים מהבעיה, אלא גם מאחר שמדובר במחקר מוצלב. משמע, מחצית הנחקרים החלו להקפיד על התזונה הנחקרת למשך כחודש, וקבוצת הביקורת נמנעה מכך. לאחר תקופה ראשונה זו האנשים החליפו בתוכנית כך שמי שהיה בקבוצת הביקורת עבר לתזונה הטיפולית ולהיפך. מכאן קל להתרשם שאם שינוי התזונה לשני הכיוונים הביא להחמרה או להקלה בסימפטומים במקביל לשינוי התזונה, אז התזונה בעלת משמעות רבה.
מחקר זה נשען על מספר מחקרים מהעבר שהמחישו את יעילותה הרבה של תזונה ״קיצונית״ זו לאנשים שסובלים מדלקת מפרקים שגרונית.
ניתן לקרוא עוד מחקרים למשל מכאן:
- תזונה צמחונית לדלקת מפרקים שגרונית.
- תזונה טבעונית דלת שומן כטיפול בדלקת מפרקים שגרונית.
- טיפות בעזרת תזונה מבוססת צומח בדלקת מפרקים שגרונית.
לסיכום, טיפול טבעי נכון לרוב מביא תוצאות טובות מאוד בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית. לעיתים יש צורך להיעזר בתזונה יותר מאתגרת, לפחות לחודשים הראשונים. ולעיתים צריך גם להיעזר בתוספי תזונה או צמחי מרפא.
בריאות,
אופיר פוגל, נטורופת