להלן תוכנית של דיאטת ניקוי בשבעה שלבים, אשר מתאימה לאנשים בריאים העושים את התהליך כפעם-פעמיים בשנה.
המידע מיועד אך ורק לאנשים שעברו כבר דיאטת אורז בעבר בהשגחה מקצועית.
אנשים עם בעיות בריאותיות, נוטלים תרופות או מתמודדים עם הפרעות אכילה – חובה לעשות את התהליך בליווי מקצועי.
לפרטים נוספים על דיאטת אורז, כולל למי היא לא מתאימהמומלץ לקרוא את המאמר המלא על דיאטת אורז – יתרונות, אזהרות
חשוב מאוד : ללא כל מזון מעובד, משומר, עם חומרי טעם/צבע/שימור.
במידה ויש עצירות: זרעי פשתן מושרים במים חמימים או דבלים ושזיפים מושרים במים.
במידה והמשקל יורד יותר מדי: אגוזי מלך (לקנות עם הקליפה), אבוקדו, שקדים לא קלויים, ממרח שקדים (“שקדיה”).
שלב א’:
אורז ומוצריו: מלא, לבן, בסמתי מלא, פראי, שחור, אדום; דייסת אורז (יש “מזון תינוקות” גם מלא אורגני, חברת “מטרנה”), פסטה מאורז, אטריות אורז, פריכיות אורז, פצפוצי אורז מלא, אורז מלא חלוט (parboiled)
טיגון במעט שמן זית אם צריך.
תבלינים: כורכום.
שתייה: מים, חלב אורז.
שלב ב’ :
ירקות כבדיים: סלק אדום, עלי סלרי וגבעולי סלרי, ארטישוק, לימון.
ירקות עליים-ירוקים (חסות, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכדומה…)
ללא ירקות מצליבים (למרות שחלקם עלים): כרוב,לפת, רשד, רוקט ועוד
בצל, שום.
המתקה: מוצרים איכותיים של – דבש, סטיביה, סילאן, מייפל , מולסה.
תבלינים: אפשר מכולם מלבד מלח ( אלא אם כן הוא מהסוגים הבריאים יותר). ללא אבקת מרק ! הרבה תבלינים, ובעיקר החריפים, מעוררי תיאבון…
מיצי ירקות.
תה צמחים מעלים בלבד (מרווה, נענע, לימונית, מליסה…).
שלב ג’:
ירקות שורשיים: פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, שמיר וכדומה
ירקות כתומים: דלעת, דלורית, גזר, בטטה.
שלב ד’:
כל הירקות.
תפוח, אגס.
שלב ה’:
דגנים ללא גלוטן: תירס, כוסמת, דוחן, קינואה, אמרנט.
כל הפירות מלבד פרי הדר (מותר לימון).
שלב ו’:
קטניות (חומוס גרגירים, אפונה, עדשים, שעועית, פול, תורמוס, פולי סויה, אזוקי). עדיף להתחיל בנבטוטי קטניות ו/או עם מאש.
כל הפירות.
שלב ז’:
דג ים צפוני: סלמון, סול, הליבוט, בקלה (קוד/שיבוט), טונה, רוטבראש ועוד
(ראשונים שחוזרים: אבוקדו, שיפון, שיבולת שועל, שומשום מלא, אגוזים וגרעינים…)
מזכיר שוב שתהליכים כאלה יש לעשות עם ליווי מקצועי מתאים, ובנוסף – התהליך עלול להזיק לאנשים במצבי בריאות מסויימים.
בריאטת,
אופיר פוגל, נטורופת