בדיקת דם פשוטה אשר עשויה לעזור למוח
מי זו הומוציסטאין?
הומוציסטאין היא חומצה אמינית טבעית בגוף, אך כשרמותיה גבוהות מדי זהו סימן למצב דלקתי, הקשור לשכיחות גבוהה של אירועים מוחיים, מחלות לב, ירידה קוגניטיבית ודמנציה. את רמת ההומציסטאין ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה, אך פעמים רבות לא קל לקבל אותה בקופות החולים. במידת הצורך, ניתן לעשותה במעבדות פרטיות.
אם כך, מה היא רמה גבוהה של הומוציסטאין? כאן הדעות חלוקות. לפי חלק מקופות החולים, תוצאה גבוהה ולא תקינה תהיה כאשר הערך הוא מעל 15 מיקרומול לליטר. מאמרים מסויימים טוענים כי ערך מעל 10 מיקרומול לליטר הוא לא תקין, ואחרים מהשנים האחרונות מצאו כי גם ערך הגדול מ-6 מיקרומול לליטר, רצוי לטפל בו על ידי צריכת הויטמינים החסרים. אין דעה חד משמעית בספרות לגבי האם הורדת רמת הומוציסטאין אכן תביא לשיפור קוגניטיבי במצבים כמו אלצהיימר או דמנציה אחרת, אולם מאחר ומחלות אלו מתחילות במוח שנים לפני שמופיעה הפגיעה הקוגניטיבית, יתכן ורמה תקינה תעזור לדחות או למנוע את המחלה.
אז מה כדאי לי לעשות?
על כן, מומלץ למי שרוצה לשמור על תפקוד המוח, הלב וכלי הדם לבדוק את רמת ההומוציסטאין בדם. במידה והתוצאה הינה מעל 6 מיקרומול לליטר, ובעיקר אם יש רקע של מחלת לב, מוח או כלי דם, מומלץ ליטול את הויטמיניםB12, B6, (מסוג מתילקובלאמין), פולאט, ולחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים כדי לראות האם הרמה ירדה. במידה ולא, ניתן להוסיף גם טיפול בבטאין (Betain). יש לציין שעודף ויטמינים יכול גם הוא להזיק ולכן יש לבצע הטיפול תחת מעקב רפואי.
לראשונה בישראל, ישנה אפשרות לעבור סט בדיקות מקיף במקום אחד, ולקבל ידע קריטי לשמירה על בריאות קוגניטיבית. מדובר בבדיקות מקיפות לאיתור גורמי סיכון והבנת הטיפול הרצוי לבעיות זיכרון, דרדור קוגניטיבי תלוי גיל, דמנציה ואלצהיימר
פאנל הבדיקות הוכן בהובלת ד״ר קארין אלמן שינה ואופיר פוגל, יחד עם נוירולוגים ומומחים נוספים לבדיקות מיוחדות ולרפואה פונקציונאלית. המטרה היא לאפשר אבחון יעיל ומקיף של בעיות שעלולות לגרום לדרדור קוגניטיבי, והעלאת הסיכוי לטיפול יעיל, ממוקד ומותאם אישית.
הבהרה חשובה: אין אנו מקבלים תגמול עבור ההמלצה על בדיקות אלה או על השימוש בקופון
ליצירת קשר ובירורים: ofir.vogel@gmail.com
המידע המובא באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ואין לראותו ככזה.